PRAVILA O PRIVATNOSTI

Djelokrug

U nastavku navedena pravila o privatnosti informiraju korisnike ove stranice o prirodi, opsegu i svrsi prikupljanja i korištenja osobnih podataka od strane ponudjaca usluga

Marijana Perkovic
Job-Supporting
Dr.-Hartlaub-Ring 11
85570 Markt Schwaben

Pravni temelji zaštite podataka mogu se naći u federalnom zakonu o zaštiti podataka (BDSG) i zakonu o telemedija (TMG).

Pristup datotekama na serveru

Davatelj usluga (ili njegov davatelj web prostora / „Webspace-Provider”) prikuplja podatke o svakom pristupu datoteci (tzv. “Serverlogfiles”). Pristupni podatci uključuju:

naziv posjecene web-stranice, datoteke, datum i vrijeme pristupa, količinu prenesenih podataka, obavijest o uspješnom pretraživanju, tip preglednika i verzija, operativni sustav korisnika i URL (prethodno posjecene stranice), IP-adresa.

Davatelj usluga koristi podatke protokola samo za statističke procjene u svrhu rada, sigurnosti i optimiranja ponude. Međutim, davatelj usluga zadržava pravo retrospektivno provjeriti podatke protokola ako, na temelju konkretnih dokaza, postoji legitimna sumnja na nezakonitu uporabu.

Upravljanje osobnim podatcima

Osobni podatci su informacije koje pomažu da se osoba identificira, tj. informacije koje mogu dovesti do osobe. To uključuje ime, adresu e-pošte ili telefonski broj. Ali i podatci o preferencijama, hobijima, članstvu ili web stranicama koje je netko pogledao dio su osobnih podataka.

Davatelj usluge prikuplja, koristi i prenosi samo osobne podatke ako je to dopušteno zakonom ili ako korisnici pristaju na prikupljanje podataka.

Uspostava kontakta

Prilikom kontaktiranja ponuditelja usluga (na primjer putem e-maila) podatci o korisniku ce, u svrhu obrade zahtjeva ili eventualnih naknadnih pitanja, biti pohranjeni.

Komentari i postovi

Kada korisnici ostavljaju komentare u blogu ili drugim postovima, njihove IP adrese se pohranjuju / memoriraju. To je za sigurnost pružatelja usluga, ako netko napiše komentare i objavljuje ilegalni sadržaj (uvrede, zabranjena politička propaganda itd.). U tom slučaju, davatelj usluga može biti progonjen zbog komentara ili doprinosa istim i stoga je zainteresiran za identitet autora napisanih komentara i sadrzaja.

Aboniranje komentara

Korisnici mogu abonirati komentare. Korisnici će primiti potvrdu e-poštom kako bi se provjerilo da li zaista posjeduju upisanu e-adresu. Korisnici mogu otkazati aboniranje na komentare u bilo kojem trenutku. Potvrdna e-pošta sadrži upute za otkazivanje.

Integracija eksternih usluga i sadržaja

Može se dogoditi da se u ovoj online ponudi uključe eksterni sadržaji, kao što su YouTube video-zapisi, karte s Google-a, RSS feed-ovi ili grafike s drugih web stranica. To uvijek pretpostavlja da pružatelji ovih sadržaja percipiraju IP adresu korisnika. Jer bez IP adrese ne moze se poslati sadržaj u preglednik svakog korisnika. IP adresa je stoga potrebna za prikaz ovog sadržaja. Nastojimo koristiti samo sadržaje čiji davatelji usluga koriste IP adresu isključivo za isporuku sadržaja. Međutim, nemamo utjecaja na to ako eksterni ponuditelji usluga pohrane IP adresu korisnika usluga, npr. u statističke svrhe. Ukoliko budemo raspolagali saznanjima obavijestit ćemo korisnike o istom.

Kolacici (Cookies)

Kolačići su male datoteke koje omogućavaju pohranu određenih informacija vezanih za korisničke pristupne uređaje (osobna računala, pametni telefoni itd.). Oni omogucavaju korisnicima web stranica lakse koristenje (na primjer pohrana podataka za prijavu). S druge strane, oni služe za bilježenje statističkih podataka o korištenju web stranice i mogućnosti da se isti analiziraju u svrhu poboljšanja ponude. Korisnici mogu utjecati na uporabu kolačića. Većina preglednika (“browser-a”) ima mogućnost ograničiti ili potpuno spriječiti pohranu kolačića. Međutim, naglašava se da je uporaba / komfor uporabe bez koristenja kolacica ogranicena / smanjena.

Vise informacija o kolacicima pogledajte na US-stranici: http://www.aboutads.info/choices/  ili na EU-stranici:  http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/  

Opoziv, promjene, ispravci i ažuriranja

Korisnik ima pravo, na zahtjev, dobiti besplatne informacije o osobnim podatcima koji su pohranjeni o njemu. Pored toga, korisnik ima pravo na ispravak netočnih podataka, blokiranje i brisanje njegovih osobnih podataka, ukoliko se pravna obveza pohranjivanja ne protivi istom. 

Propis o privatnosti / zastiti podataka od odvjetnika Thomas Schwenke – I LAW it